sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Euron veisut

Taas olisi se aika vuodesta kun kansakunnat ympäri euroopan raapivat musiikkikulttuurinsa laarinpohjia etsien mahdollisimman kiusallista kappaletta lähetettäväksi euroviisuihin, jotta armahat rajanaapurit voivat osoittaa ystävyyttään jakamalla pisteitä ralleille, joita ei ikimaailmassa muuten ilettäisi kuunnella vaikka vaihtoehtona olisi hammastikkuja isovarpaan kynnen alle ja suolaa konjakkiin.
Jos tätä mauttomuuden sambakarnevaalia käydään kuitenkin seuraamaan niin se pitää tehdä tyylillä, tunteella ja turpa täynnä murkinaa! Perinteen mukaisesti Muurameen kokoontui taas monipuolinen kattaus ihmisrodun edustajia siivittämään suosikkiviihdyttäjäänsä kunnian kultaisille tähtikartoille.
Samassa tilaisuudessa kastettiin myös Muuratjärven rannassa vuosikaudet säitä uhmannut uljas soutualus. Juhlakarja seurasi innoissaan ja uteliaana kun illan isäntä piti puheen rannassa uskolliselle tyrskyn kesyttäjälleen ja lopuksi kastoi " SS Lenan" tymäkällä suihkulla kuohuvaa. Yksinkertaisimmille selvennykseksi, että nimihän tulee toki Saksanmaan euroviisuedustajasta, mutta tämä asia lienikin kaikille selvä kuin kanttori juhannusmessussa.
Venhon ristiäisseremonian jälkeen olikin aika syödä! Euroisia viisuja odotellessa nautiskeltiin vähän saksansorttista ruokaa, vähän slaavilaista höppöstä ja vähän kaikkea muuta. Kyllähän sitä taas oli viisukansalla vattat soikeana kuin takakummi entisen miehen polkupyörässä kun joka sorttia otettiin ja vähän santsailtiin. Iltasella oli tarkoitus vielä grillailla pientä suolasta suoliston mutkaan päivällisen kaveriksi, mutta porukan nälkätilanne näytti heikolta, joten grilliä ei kannattanut lämmittää pelkästään västäräkkien ihmeteltäväksi. Viisukaffit kuitenkin keiteltiin ja tunnelma oli muutenkin riemukas kuin vähämielisten kesäleirin krokettiturnauksessa.

Menyy:
Borssikeitto + paahdettu ruisrievä valkosipulivoilla + improvisoidut duchessepottuset
10 tuntia tummassa oluessa haudutettu lihapata + uunijuurekset
Waldorfinsalaatti ja vihreäsalaatti
Apfelstrudel + vanilijajäätelöinen

Illalla:
Täytekakkuna tiensä aloittanut lowcarb pappilan hätävaramuussi + kaffettia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti