Vaaleanpunaiset töpseliturvat Kiksa & Zoise kävivät ihmettelemässä erämiesten uusimpia tuulahduksia Jyväskylän luonto- & erämessuilla ja kuten kunnon Kitusen Marteilla konsanaan, nälkähän siellä tuli, mutta onneksi Paviljongin näyttelyhalli oli tupaten täynnä jos jonkinlaista särvinkojua. Näytekarsinoissa helteiden ryvettämille matkamiehille tarjoiltiin pienistä sievistä muovikipoista kaloja, lihoja leipiä ja jos jonkinlaista häppästä, joista osalla oli eräilyn kanssa yhtä paljon tekemistä kuin kalapuikolla sohvapöydällä.
Perus öljyssä uitettujen muikkujen rinnalle oli saapunut oikeatakin sapuskaa maisteltavaksi ja satunnaiset messuilijat löysivätkin itsensä haukkaamassa hienosti grillattua bratwurstia henkensä pitimiksi.
Yhdellä Saksalaismallisella lihapötköllähän ei kunnon Davy Crocketit kauaa messuhallin lattiaa linttaa, joten evästä oli ostettava mukaan! Illan aterimista vastasi sitten herkullisemman oloinen kattaus johon kuului:
- Lämpimät voikkarileivät
- Sallaattia parmesan juustolla
- Villisian liholoisia
- Karhuvainajasta pyöräytettyä lihasuikalesta
- Tonnikala- ja lohicarpaccio
- Nopiasti pannulla pyöräytetyt tonnikalafilekset
- Porosalami
Aivan erityismaininnan lautaselta ja vaaleanpunaisen sian kunniamaininnan tammenlehdillä ansaitseen karhunlihas, joka oli kertakaikkiaan maukasta murkinaa! Tokikaan kontiota purkissa ei ollut kuin 45 rotsenttia,mutta oikein hyvä silti, oikein hyvä!
Kyllä nuilla eväillä taas kelpas pohjatonta kupuaan täytellä ja jatkaa illan ja Suomen jumalaisen suven ihastelua saunoen uiden ja wanhoja muistellen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan mahtava blogi =). Tuli vesi kielelle!
VastaaPoista