torstai 16. huhtikuuta 2009

Kuu kiurusta kesään, makkarakonsulentista mahottoman vähäsen...


Onnetar potki muuramen poikaa, kuin kiukkuinen aasi kuohitsijaa, kun työpäivän päätteeksi viivähdin keljon cittarissa. Päivän evääksi oli tarkoitus valmistaa kevyttä kasvismössöä, kunnes taivainen loiste valaisi herkkuja notkuvan vitriinin heti lihatiskiä vastapäätä. Makulihan konsulentti oli tullut tarjoamaan lihaisia iloja hiljaiselle kulkijalle.
Erilaisia makkaroita oli tarjolla montaa eri sorttia, joten runsaudenpulassa jouduin pelaamaan kulinaristista bingoa ja arpomaan itselleni muutaman makkaran maistettavaksi. Makkarat valmistin pyöräyttämällä niitä ensin kuumalla ja pannulla ja töppäämällä sen perään uuniin.
Makkaroiden seuraksi otin Rasilaisen porkkanaista hapankaalisalaattia sekä punaista ja sinistä turkulaista. Mahtisalkojen kyytipojaksi valitsin Irlanninpoijan O´hara's Stoutia.

Maistellut Makulihan herkut:
Lammassalami:
Sopivan rakeinen ja leppoisan makuinen makkara. Mieto savunmaku tuo mieleen juhannussaunan maaseudulla. Italialaisen salamin voimakkuus lyö kättä suomalaisen talonpoikaisperinteen kanssa.

Yrttibratwurst:
Tätä makkaraa valmistaa takuulla Gunhild Brünner Baijerin maaseudulta. 130 kiloa täyttä ruuanlaittotaitoa Saksanmaalta. Rasvaisuudeltaan täysin eri tasoa kuin Pirkan tuottama pikkuserkkunsa. Yrttien maku antaa odotuttaa pienen tovin. Vaatii toverikseen tummaa olutta ja hapanta kaalia. Sehr Gut...Sehr Gut...

Salarakas:
Aurinkokuivatulla tomaatilla, basilikalla ja ties millä maustettu urbaani trendimakkara. Varsin konstikkaan makuinen. Tämä Fingeroos ei meikältä vastarakkautta saa...

Palviryynimakkara:
Erittäin mehukas ja maukas ryynimakkara. Vähäryynisempi, mutta huomattavasti rasvaisempi kuin Poutun ruisryynäri. Tumma olut seuraksi ja juhlat on valmiina alkamaan.

4 kommenttia:

  1. Lammassalami kuulostaa herkulliselta... joku hyvä höyste viä kylykeen.

    VastaaPoista
  2. Siinä sitä on lautasella herkullisen näköisiä makkaroita. Ja oot vielä töpänny hapankaalisalaattia kaveriks. ai, ai ihan herahtaa vesi kielelle.

    VastaaPoista
  3. Lampaat sukiksi ei makkaroihin. Ottia tuota.

    VastaaPoista
  4. Voi voi,lampaasta on moneksi.Ensin makkaraksi ja sitten vielä sukiksi, tai vaikka jopa paidaksi.

    VastaaPoista