sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Lavatanssi-iltamat



Kesän irvistäessä kulman takana alkaa pahinkin pihtipolvi koukistua, kun ajattelee tulevan kesän lavatansseja. Ai ai...Slipoveri päälle, teryleenit jalkaan, taksimiehenkengät koipiin ja Mennenit leuan alle ja kyllähän käy flaxi! Otimme kickstartin heinähattujen letkajenkkaan virkistämällä muistia perinteisistä lavatanssibuffeteista iltamien muodossa.
Vaikka menyymme oli varsin yksinkertainen, oli se käsittämättömän suurta gastronomista taidetta. Onnistuimme luomaan parissa tunnissa buffetin, jonka valmistamiseen menee tanssit järjestävältä urheiluseuralta tai VPKlta koko päivä!

Menu:
Lauantaimakkarapihvit
Itikan käristeet
Kahvi/tee
Junttipulla

Kuten jo mainitsin, menu on varsin arkinen, joten asiaan.
Lauantaimakkarapihvit paistoimme pannulla, jonka jälkeen töppäsimme päälle sinapit, kepsutit ja kurkkusalaatit. Juustosiivu kanneksi päälle ja haaleaan uuniin. Siinä vaiheessa kun juusto alkaa hikoilemaan, se on juuri sopivan nahkeaa ja luo aitoa lavatanssitunnelmaa.
Käristeet löimme vartiksi 150 asteiseen uuniin, jonka jälkeen uuni otettiin pois päältä ja kylmennyttyä laitoimme sen takaisin 100 asteeseen. Hetken aikaa tätä venkslaamista niin makkaroista tuli lämpöisiä ja kuivia ja kurttuisia. Juuri sellaisia mitä myydään tanssiloisissa viimeisten valssien aikaan yhden hinnalla kaksi.
Zoise sai lähtemättömän tahran maineeseensa ja arven sieluunsa laitettuaan sinapit väärin Kiksan käristeeseen. Tämä onneton mämmikoura töppäsi sinapit suoraan makkaran päälle, eikä hankalasti voipaperin kulmaan, mistä se valuisi rinnuksille, mutta olisi niin valtavan kiva dipata. Kuten jo Kiksan ilmeestä näkee, meinasi hänen iltansa mennä aivan harakoille tämän anteeksiantamattoman erheen vuoksi.

Kahvi ja tee keitettiin paria tuntia ennen tarjoilua ja laitettiin metallisissa pannuissa ulos jäähtymään. Ennen tarjoilua juomat kuumennettiin liedellä 40 astetta liian kuumiksi ja tarjoiltiin paffimukeista. Kieli paloi, kitalakeen jäi kitkerä kalvo ja juomassa oli tekemisen makua.
Pullapitko ostettiin kaupan prosenttikärrystä, joten se oli jo hiukan kuivahkoa. Pitkosta leikattiin ohkasia siivuja ja jätettiin kuivumaan. Tuloksena oli ankkastukkia, jota oli aivan pakko kastaa, jotta sen sai syödyksi. Pullassa olleet rusinat olisivat saaneet olla ehkä hiukan kuivakkaampia, mutta hyvää oli näinkin...
Iltamien jälkeen kaksikko Flan&Kiksa vetivät tanssireinot jalkaan, victory leaguet kainaloon ja lähtivät seinäruusuiksi Ähtärin kaupunginorkesterin keikalle.

2 kommenttia:

  1. kyllä tätä sinappiepisodia muistellaan vielä kauhun sekaisilla tunteilla. Kiksan ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... elo on niin sanotusti menossa pilveen.

    VastaaPoista
  2. Juu kyllä sitä vähemmästäki verenpaine nousee ja hiussuonia katkeilee :)

    VastaaPoista