perjantai 3. huhtikuuta 2009

Sikuvainajata konjamiini-appelsiinisoossissa


Selailin vanhoja ruokakuvia ja vastaan tuli kuva herkusta viime lokakuulta. Poikain kanssa piti jotain pientä särvintä saada suolenmutkaan ja Keskis-Topin ruokakaupasta tarttui mukaan värkit pieniin possupeijaisiin.
Töpseliturpa sai seuraksensa cheddarjuustoa ja pekonisiivuja. Pintaan laitettiin mustapippuria ja suolaa ihan näön vuoksi.
Possuburgereiden seurustelukumppaneiksi houkuttelimme kukkakaali-parsakaaligratiinin ja varsin maukkaan konjakki-appelsiinikastikkeen. Kastikepohjaa tarjosi tuttu ja turvallinen Demi Glace, johon törpättiin apteekkarin konjakkia, appelsiinimarmelaatia plus maustehia. Eihän se marmelaati kastikkeessa roletaarin nälkää vieny, mutta anto pikantin sävytyksen.
Koska pöydällä oli vielä tilaa, laitoimme pikkupurtavaksi juustokuutioita, paistettuja nakkisia ja votkamarinoidun juuresraasteen.
Näillä eväillä vatsa täyttyi ja nälkäkuolema jäi nuolemaan laihoja näppejään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti