perjantai 27. maaliskuuta 2009

Skonssit

Briteistä löytyy muutakin kuin levinneet leekot... Skonssit!


  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniliasokeri
  • 1/4 tl suola
  • 2 tl leivinjauhe
  • 100g voi
  • 1 muna
  • 1 dl jugurttia
  • 1/2 dl rusinoita

Luxusjälkiruoka vaatii seurakseen makeaa hilloa ja vaniliavaahtoa(kuvassa tosin jäätelöö). Kiksalle erehdyin tarjoamaa ilman lisukkeita ja parin 'rahvaan ripulin' jälkeen oli vieraskoreus poissa ja konssit saivat kuulla kunniansa... kuiviahan ne on tuollasenaan. Kyllä se oli pahana... Mutta jo muuttu ääni kellossa, kun seuraavalla kerralla tarjoiltiin lisukkeiden kera: meni kuin kuumille kiville.

Nyt on myöhemmin käyty jälkipyykkiä krakovanmakkaraan kohdistuneesta vihamielisestä suhtautumisesta. Eräältä nimeltä mainitsemattomalta taholta on epäilty, että asiat liittyvät toisiinsa. Skonssit vs. Krakovanmakkara kiista on sittemmin saatu selvitettyä...

3 kommenttia:

  1. Hyviä kahvileipiä nuo skonssit sitte oliki varsinkin lisukkeiden kera.

    VastaaPoista
  2. Miten Krakova-konssikiista päätty? Eikö krakovalaiset ole enää vetisiä ja konssit kuivia?

    VastaaPoista
  3. niitä kun nauttii keskenään, niin nestetasapaino on kuosissa...

    VastaaPoista