perjantai 6. maaliskuuta 2009

Kookospähkinä (cocos nucifera)

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kookospähkinää ei ole alunperinkään tarkoitettu avattavaksi. Syitä on monia
  • ne kasvavat jumalattoman korkealla palmussa
  • kookos on ruman näköinen ja karmean makuinen epähedelmä
  • kookospähkinän kuori on kuin panssaria
Ruuanlaittoon kookos ei sovi missään muodossa. Pelkkä ajatuskin kookosmaidosta ruuassa saa närän nousemaan kurkkuun. Ja tämä tarina on tosi.

3 kommenttia:

  1. Tiukkaa kommenttia, mutta turhaan sinä mollaat hyvää hetelmää! Kookos käy herkuksi vaikka mihin! Mm. kastikkeisiin ja kekseihin.

    VastaaPoista
  2. Päätitte sitten oikein kerralla lätkäistä nämä ikuisuusaiheet: hillisipuli, kardemumma ja kookos. Hilpeää!

    Nyt vaan Kiksa kyllä lähdit touhuun ihan väärällä jalalla! Älä nyt suotta pilkkaa tätä oivaa ruoka-ainetta jos se sattuu kasvamaan korkeammalla kuin mihin kädellä ylettyy. Eipä sitä poimimaan yltäisi Ähtäristä käsin vaikka kasvaisi pensaassa.

    Sitä voi toki miettiä että miksi maun pitää piiloutua kovan kuoren sisään josta sitä on sangen työläs kaivaa. Eihän kookos toki mikään suomalainen raaka-aine ole, mutta kyllä minä Kiksa vielä sinun muffiniin kookosta piilotan!

    VastaaPoista
  3. Tota kookoksen piilottamista Sihvosen kahvileipiin on kokeiltu jo useempaan otteeseen, mutta tolla kaverilla on joku ihan yliluonnollinen tarzanin vainu, millä se vaistoo kookoksen vaikka ammoniakkipullosta. Tähän mennessä ainoa löydetty tapa saada tää kaveri syömään pähkinäin Napoleonia, on laittaa sitä hiutaleina lakkakiisselin päälle. Siitä se ei sitä huomaa, ennenko asia kerrotaan...

    VastaaPoista