lauantai 21. maaliskuuta 2009

Makkarapaneeli 1



Ensimmäinen makkarapaneeli toteutettiin kahdessa erässä. Ensimäisessä vaiheessa suu totutettiin erilaisten makkaroiden ja sinappien makujen pyörremyrskyyn valmistamalla makkaravartaita, jotka nautittiin hapankaalin ja suolakurkkujen kera. Toisessa vaiheessa lautakunta kerääntyi pyödän ympärille arvioimaan nakkisia. Arvioinnnin ensi vaiheessa uunissa valmistettuja makkaroita maisteltiin au naturell, eli ilman sinappia tai muita höppehiä. Toisessa vaiheessa makkaroita arvioitiin niiden yhteistyökyvykkyydestä sinappien, suolakurkun, hapankaalin sekä smetana-tuorejuusto-ruohosipuli-valkosipulimoussen kera. Testin aikana Jamppa lauloi ja me söimme. Kappaleen "kuumat kyyneleet" sanojen perusteella arviointi meni paremmin kuin Jampalla on mennyt koskaan.

Arvosteltavat makkarat:
  • Ruisryynäri, Pouttu
Hieman turhan kuiva. Ruukiinen ja kuituinen. Kelpo ryynimakkara, mutta vaatii hyvän normaalin sinapin(ei chili).
  • Bratwurst, Pirkka
Saksalaiseen bratukkaan verrattuna vähärasvaisempi. Selvästi muskottinen kaljan kanssa huuhdottava nautiskelumakkara.
  • Krakovanmakkara, Pirkka
Jakoi raadin omiin leireihin. Kommentteja:"uskaliaan juntin grillimakkara, jonka maku on unohtunut Marian kirkon ruokakomeroon...", "Originaalia lajitoveriaan ohuempi, siitä huolimatta mausteinen ja maukas makkara. hapankaalin kaveriksi","Raekoko suurempi. Köyhänmiehen paprika-kabanossi. Missä loput mausteet. Vetinen"
  • Juustogrilli, Huittisten
"Sisältää voiaromia" mitä helv...??!! Keinotekoisen rasvainen ja juustoinen. mistähän johtui? Sen pituinen se. Kuori oli ihan hyvä.
  • Wilhelm aito chili-paprika, Atria
Paketti mainosti, että saa miehen kyynelii, Mutta ainut joka porasi oli Jamppa,joka ei saanut töitä edes Ruottista. Ihmetystä aiheutti se, että makkara ei ollut tasalaatuista. Viipaleiksi vedetyn makkaran muutamassa palassa ei ollu chilin makua nimeksikään. Toisissa paloissa se taas maistui. Melko suolainen.
  • Kabanossi habanero, HK
Raadin suosikki. Mausteinen, hyvä polte. Jättää mukavan afterburnin. Oiva grillimakkara.


Arvosteltavat sinapit:
  • Chilisinappi, Leilas hyvät maut
  • 7-pippurisinappi, Leilas hyvät maut
  • Wanhan ajan sinappi, Leilas hyvät maut
  • Vihreä tornisinappi, Unilever Puola

Leila's sinapeissa on kaikissa samat valmistusaineet ja sen huomasi. Mittasuhteet hieman vaihtuivat. Esanssinen maku. Puolalainen Turun sinappi oli miltei entisensä.Sinappitesti täytyy uusia oikeasti erilaisilla sinapeilla, koska näistä valmisteista ei eroavaisuuksia löytynyt muiden kuin Puolan sinapin osalta.

Raadin jäsenet arvioivat makkaroiden paremmuuden seuraavasti

Zoise: Habanero kabanossi, Ruisryynäri, Chili-paprika Wilhelm, Bratukka, Mauton krakovalainen, Muka-juusto grilli

Flanagan: haba,ruisryynäri,bratukka,chiliwilhelm,vettynyt krakova, juusto-grilli-muka-makkara

Kiksa: Habanero, Krakova, Bratukka, Ruisryynäri, Chiliwilhelm, Juusto-grilli

3 kommenttia:

  1. Kesällä nämä hommelit laitetaan järjestykseen sikariklubin avajaisissa. Grillihörpeet nautitaan äärimmäisissä tunnelmissa.

    VastaaPoista
  2. jep. tuossa jo alustavasti funtsittiin menyytä. jotain Kuuban suunnalta...

    VastaaPoista
  3. Jaahas, tulipas Savolaisille oppimista, katellaan kesällä, tulet Flanagan tekemään oikeaa ruokaa Savoon...heh

    VastaaPoista