keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Lihapataa ikivihreältä maalta

Eräs ystävällinen asiaamme sympatiseeraava sielu toimitti minulle ohjeen Irlanninpoijan lihapadasta. Resepti pitäisi siis testata, ja arvioida lopputuotos.
Sapuskaan tulisi siis:
800g Naudan paistia
1 iso sipuli
1/2 prk hillosipuleita [( vai jättää pois) ja tullaan jättämään pois] korvaa vaikka salotilla
1/2l lihalientä
2-3 dl guinessia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl punaviinietikkaa
3-4 laakerinlehteä
suolaa
mustapippurirouhetta

Eihän näin hyvistä värkeistä kovin pahaa sapuskaa voi edes saada. Ai ai...Kyllä siinä Ammun kelpaa teurasautoon jolkotella, kun tietää millasia ystäviä pataan saakaan seurakseen. Tapaus on vain siinä mielessä eriskummallinen, että tavallisesti (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) emme seuraa minkään valtakunnan ohjeita, vaan sovellamme sapuskat itse. Toki haemme ideoita monista eri lähteistä. Tässä tapauksessa pata kuulostaa niin hyvältä, että kyllä tämä täytyy tehdä, vai mitä tuumaa Kiksa/Flan? Padan arvio tulee, kuhan se on syöty.

5 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa Irlanninpoijan lihapata. Oikein tässä jo vesi kielelle herahtaa. btw. sitä rosvopaistia pitääpi sitte kesällä valmistaa.

    VastaaPoista
  2. jep, jep. ammulle kyytiä. guiness antaa varmasti pikantin säväytyksen, vaikka eihän se nälkää vie... [off topic= mielenkiinnolla odotan mistä kiksa käy "hakemassa" paistin :)]

    VastaaPoista
  3. Juu, jokohan sitä tänä kesänä saatas se rosvopaisti lyötyä kuoppaan. Pitää jostain hankkia vaan sopiva lihakimpales. Ei sitä tohi mitään portin ruohosipulimarinoituja naudansuikaleita kuopata...

    VastaaPoista
  4. btw. aattelin testata otsikon reseptiä lauantaina...

    VastaaPoista
  5. no hemmetti...kommenttia ototellessa

    VastaaPoista