lauantai 9. toukokuuta 2009

Sadepäivän särvintä


Mistä repiä riemua sadepäivään? Kieltämättä on ratkihauskaa kastella sukkansa takapihalla rikkinäisten reinojen vuoksi ja istahtaa jääkylmään ja märkään lepolasseen nauttimaan mallaspirtelöä, mutta nykypäivän helmasyntihän on se, ettei mikään riitä, ei sitten mikään! Mutta mutta... Hyvä sapuskahan saa sateisimmankin päivän vaikuttamaan hauskemmalta kuin vanhainkodin aitajuoksukilpailut, joten siinäpä ratkaisu! Alkuperäisenä aatteena oli tehdä hallittu siirtyminen johonkin Jyväskylän syöttölöistä, mutta lopulta sisäsyntyinen kitsaus voitti ja päätin rakennella jotain pientä ökköpökköä, mitä jääkaapin sisälmyksistä saa kyhättyä.

Menu:
  • BBQ-pekonilla täytetyt mausteiset kanarullat
  • Esihöyrytetyt, yrttiöljyllä maustetut uunilantut
  • Pähkinäinen viskikastike
  • Hunajassa paistetut sipulikuutiot
Pekonit sivelin hellästi Herra Jack Danielsin BBQ-kastikkeella ja rullasin kanaviletin kanssa näppäräksi kääryleeksi. Siipiveikkoja maustelin Zoisen omalla atlantin merisuola-pippuriseoksella, paprikalla ja juustokuminalla. Kanarullaset uuniseen ja se ol' sitte siinä. Lanttusten yrttiöljyn rakentelin oliiviöljystä, tuoreesta persilijasta, -rosmariinista, valkosipulista, sipulista sekä provencen yrteistä. Höyryttelin lanttuja kunnes ne oli napsakoita, kuin hätäisen miehen umpeloiset, sekoitin yrttiöljyseoksen völjyyn ja töppäsin uuniin. Kastikepohjan maustoin kuivatulla jalapenolla sekä mustalla pippurilla. Hetken pulpahdeltuaan töppäsin joukkoon vajaa yhden näkäräisen viskiä, murskattua pähkinäsekoitusta ja vajaa ruokalusikallisen sokeria.

Syönnnin jälkeen olo oli varsin tyytyväinen siitä, että jätin ravintelikokin ruuvat oottamaan seuraavaan sadepäivään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti