perjantai 1. toukokuuta 2009

Vapunseutu


Vappua vietettiin Muuramessa Ähtäriläisin menoin. Pöhölöt Ähtäristä saapuivat landelle pyhäpuku päällä aattoiltapäivänä. Tehokkaan kauppareissun ja menypäätöksen jälkeen aloitettiin juhlanvietto sytyttämällä vappukokko pallogrilliin.
Vappuaaton menu:
  • HK Pippurijuusto Kabanossi
  • Bratwurst
  • Tapolan Barrikadi-makkara (Parilla)
  • Kabanossi Chorizo X.O.
  • Curry-chili marinoitu kananpoijan viletti
  • Pekoni herkkusieni, vuohenjuusto herkkusieni
  • Grillattua voisulalla siveltyä maissia
  • Erilaisia sillejä
  • Erilaisia salaatteja
  • Kuohujuomaa ja ruokajuomaa oman maun mukkaan

Aattoiltaa vietettiin ruokailun ja seurapelien merkeissä. Kiksan ja Illu-herran välinen yhteistyö Aliaksessa oli hauskempaa seurattavaa, kuin ilmavaivainen kääpiö Tokion metrossa.

Vappupäivä käynnistyi luonnon helmassa nautitulla vappupäivän brunssilla. Vaikka notkuva noutopöytä koostui edellisillan tähteistä, rääpiäispöytä oli koreampi, kuin keskiverto Setälän joulupöytä konsanaan.


Kun vappuillan aurinko painui Muuratjärven taa, aloitimme valmistamaan vappupäivän juhlapäivällistä. Ruuanlaiton jälkeen käytiin varpaanvälit kuuraamassa mäntysuovalla saunan lauteilla, laitettiin pyhävaatteet päälle, poksautettiin kuohusimat ja nautittiin maittava juhlaillallinen, joka koostui kolmesta toistaan tukevasta elementistä.



Vappuillan menu:
  • Hunaja-chili-jalapenomarinoitu porsaanfile, jonka sisään oli kätketty valkosipulia, tuoretta chiliä ja jalapenoa
  • Paistetut, valkosipulivoissa haudutetut etanat aurajuustosmetanahöysteellä
  • Voileipäkakku
  • Moccapannacotta
  • Paahdettu rukiinen valkosipulileipä
  • Kuohujuomaa
Illallinen maistui juhlakarjalle paremmin kuin se kuuluisa puuro hullulle, ja vatsat täyttyivät Tapsa Rautavaaran luodessa tunnelmaa lämpöiseen kevätiltaan.

1 kommentti:

  1. Ja voileipäkakussa näyttäis olevan jotain kaloja päällä...???

    VastaaPoista