torstai 17. syyskuuta 2009

Kauhajoen ruokamessut 2009


Jyväskylän ween maan wiljaa - ruokatapahtuma odottelee jo parin päivän kuluttua, emmekä ole vieläkään saaneet aikaiseksi arvioida Kauhajoen ruokamessuja, joita tanssittiin jo muutama viikko sitten.
Ruokaväen Ruisrock keräsi tuhansia tuohipuntteja ihmettelemään näytteilleasettajien toinen toistaan houkuttavampia tuotteita. Messupaikkana toimi idyllinen maatila peltoineen ja ulkorakennuksineen. Miljöö oli upea, mutta ruokamessupaikkana se ei valitettavasti aivan toimi. Monet näytteilleasettajat olivat pystyttäneet kojunsa johonkin aitannurkkaan ja kun porukkaa on kuin pikkuhousuja Dannyn lavalla, ei kulkemisesta ja kiertämisestä tule mitään. Sisätiloissa oli välillä täysin toivotonta päästä notkuvien maistiaispöytien äärelle, kun jono tiskille kiersi aittaa kuin huonosti organisoitu letkajenkka. Pari näytteilleasettajaa jäi sen vuoksi testaamatta, kun jonot olivat ulos asti niin pitkät, että nälkäseltä kaverilta loppuu kaloriat kesken jos niin kauan joutuu jonottamaan.
Alueen pienellä sisäpihalla olevat kojut jäivät niin ikään ikävästi messukarjan jalkoihin ja niidenkään pällistely ei täyttänyt minulla nautinnollisen toiminnan kriteerejä, mutta oli silti toimivampaa kuin sisätilojen kioskit. Toimivimmiksi osoittautui isoissa teltoissa olevat kojut. Myyntitiskit kiersivät nätisti telttojen seinustoja ja väenpaljous ei haitannut pätkääkään niin pahasti.

Herkuteltavia tuotteita oli joka makuun. Oli lihaa, kalaa, viljasta. Oli suolasta ja makiaa. Oli hyvää ja pahaa...oli kaikkee! Maukkaimpana jäi mieleen chili-valkosipulimurska, jota minä maistelin mutta onneton unohin sitten ostaa mukaan ja kannan tätä katkeruutta mukanani joka hetki kun hyvää piffiä grillaan tai syön oikeastaan ihan mitä tahansa. Oli se niin herkkua.
Kauhajoen leipurien naurisleipä vei myös kielen kitalakea myöten mennessään ja Körttipastilleja imeksiessä kaikki tehdyt ja tekemättömät synnit saivat sapiskaa.


Hiukan oudoksutti, että alueella oli vain ja ainoastaan yksi muikkukoju. Ja sekin potkaisi liikavarpaansa Kauhajoen kantoon esittelemällä öljykannua heti paistinpannun takana. Vaikka muikkujen paistamiseen jostain täysin irrationaalisesta syystä käytettäisiin öljyä, niin ei sitä ny Jumanplita sentään tarvii kaikelle kansalle esitellä!!!! Muikut oli tosi hyviä, mutta kyllä tommonen öljyn kanssa pelleily on syytä lopettaa jos alalla haluaa jatkaa.

Näiltä messuilta on hyvä jatkaa Jyväskylän vastaaviin ja katsoa mitä tuleva viikonloppu tuo tullessaan...

Mukana myös muutaman minuutin videoreportaasi reissusta.

2 kommenttia:

  1. Minä vierailin kans Ruokamessuilla, ja tuo naurisleipä oli muuten niin jumalattoman hyvää...Harmittelin jälkikäteen, kun en ostanut mukaan kuin yhden leivän. Sitä valkosipuli-chilimurskaa sai myös tahnana, mulle lähti purkillinen sitä mukaan. :)

    Tiia
    timppi.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. ääni naurisleivälle! pitää metsästää kauppa mistä sitä saa. huhun perusteella keskis-topin kauppa menee tarkistukseen..

    VastaaPoista