keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Hot Dog talkoot

Jyväskylän markkinoiden jälkimainingeissa kunnioitettiin Muuramen verkkoniemessä perinteistä kökkähenkeä järjestämällä Hot Dog talkoot. Talkooväen tehtävänä oli evästää Flanin ruotsista tuomat Bullensin nakit vihonviimoiseen pötkylään. Ahkeraa talkooväkeä kasattiinkin ympäri Keski-Suomea ja Etelä-Pohjanmaata ja pöydät pantiin notkumaan.

Vaaleanpunaisen sian hienot herrasmiehet laittoivat karderooppinsa kunnolla uusiksi ja hankkivat jokainen samanlaiset Slipoverit, kauluspaidat, vakosamettihousut ja harmaat taksimiehen kengät. Nyt on joka pojalla sitten sellaiset tekstiilit niskassa, että äiti voi sanoa, että " Nyt on niin siistit ja nätit vaatteet, että kehtaa poijakseen tunnustaa." Saunan raikkaana kelpasikin laittaa uudenkittanat pyhävaatteet päälle ja aloittaa ruuanlaitto hyvässä seurassa.
Oikarin perheen kauniimpi puolisko oli kokkaillut iltaa varten raikasta ja hyvää salaattia, herkullista hampputofua sekä aivan uskomattoman hyvää tuoreomenapiirakkaa!
Näiden herkkujen lisäksi grillailtiin hodareita, särvittiin juustoja ja viinejä ja pelailtiin lautaisia pelejä. Jälleen kerran kerran Kiksan ja Illun verbaalinen romuralli Aliaksessa sai pelikansan räkättämään kuin puolipöhölön nukketeatterissa.

Taannoin vaaleanpunainen sika tuumasi, mikä on sellainen keittiöväline, jota ilman ei voi itseään kutsua vakavasti otettavaksi keittiörotaksi? Vastaus oli päivänselvä...
- Suklaaputous! Sellainen oli siis välittömästi tilattava läntisestä naapurista ja testi oli suoritettava hodarien jälkiruuan kruunaajana. Laite oli komia ja sula suklaa valui laitteesta kuin rapa tielaitoksen työmiehen haalareista.

Illan vaihtuessa yöksi voitiinkin hyvillä mielin heiluttaa menneelle kesälle hyvästiksi ja virittäytyä tulevan talven kirpeiden pakkaspäivien eväsretkiin ja kuumien lihapatojen lämmittämiin juhlaillallisiin.

2 kommenttia:

  1. harmi kun uljaista Paavo-taksareista ei oo kuvaa.... melkeen pitäis laittaa.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut mätsäävien vaatteiden löytämisestä. Bingo-illat eivät ole enää kaukana. Taksareista kuva!

    Mutta purkkinakkeja... mitä ihmettä? Mitään minkä tarkoituksena on kestää Venäjän hyökkäys ja ydintalvi, ei tulisi syödä kun ei ole vielä pakko. Hampputofu ei käy yhteen slipovereiden kanssa. Pointsit suklaaputouksesta; oli kuulemma hintansa väärti.

    VastaaPoista