lauantai 5. syyskuuta 2009

Makkarapaneeli palailee pätkittäin

Kauhajoen ruokamessut synnyttivät tarpeen uuteen uljaaseen makkarapaneeliin. Vertailun kohteena toimivat messuilta hankitut Ilmajoen Makkaramestarien lihatuubit. Näiden lisäksi pannulla lepäilivät Lidlistä hätäistyksissä hankitut pikku-Bratukat.
Makkaramestarien valikoimista arvovaltaisen raadin tiukan syynin alle joutuivat aurajuustofursti, porofursti sekä hirvimakkara. Makkarat loimotettiin kypsiksi Flanaganin hakatalojen Beverly Hillsin sviitin pallogrillissä. Lidl-Bratukat kokivat kiirastulensa puolestaan uunin lämmössä.
Kuten jo monta kertaa aiemmin olemme joutuneet toteamaan, kyllä se nälkä on paras mauste. Tämän vuoksi makkarat maistuivat messuilla tarjotuttujen coctailtikkujen nenässä vallan erinomaisen hyviltä, mutta karu totuus paljastui pötsi täynnä Flanin ruokapöydässä...


  • Hirvimakkara
Pettymys. Soijamakkaran lähisukulainen? Kuin pesusientä popsisi. Ehkä ryynärin hajuinen mutta ei makuinen...

  • Porofursti
Jos poromakkara maistuu tältä, antaa Petterien vaan nelistää Lapin jänkhällä lamppu noukassa, mielummin kuin makkaramestarien makkarakoneessa. Ei valitettavasti toimi. Koostumus rakeinen ja kohtuullisen napakka. Rasvan määrästä voi todeta, että kyllä pukki porosensa loppuun asti ruoskii, ennenkuin teurastamolle päästää...

  • Aurajuustofursti
Oikein harmittaa todeta, että tämä oli näistä paras. Makkara oli varsin hyvä ja koostumus toimiva, mutta aurajuusto oli kaikki käytetty nimeen. Itse makkaraan asti sitä ei ole piisannut.


Tarjonnasta kertoo paljon se, että Lidlin bratukka kiri keulille, vaikka sitä ei edes arvosteltu...
Ilmajoen makkaramestareilla on erinomaista potentiaalia, esim. palvattu heppasen liha on uskomattoman hyvää ja maukasta, mutta makkarat kaipaavat hiukkasen tuotekehittelyä. Erityistä kiitosta ko. tuottaja saa erinomaisesta asiakaspalvelusta myyntipisteellä.

PS. Onnittelut Koskelan gastronautille joka onnistui polttamaan ja räjäyttämään keitetyt kananmunat pohjaan...

2 kommenttia:

  1. Juu, tattista vaan! Huomasin että näköjään täytyy varautua aina tupla määrällä ruoka-aineita jos jotain aikoo tehdä... JOS sattuu mennä pilalle;=) Mut noi munat jäi vahingossa tunniksi kiehumaan... ihan oikeesti:=)

    VastaaPoista