keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Ween maan wiljaa - markkinoiden satoa 2009

Ween maan wiljaa markkinat tuli ja meni männä viikonloppuna. Odotukset olivat korkealla, kuin teinipojalla ensitreffeillä ja osittain nämä markkinat täyttivätkin hiljaiset haaveet. Edellisvuoden tapaan kojua oli pystytetty vieriviereen ja reipas markkinahumu täytti syksyisen viikonlopun. Jollain lailla vain ihmetyttää se, että vaikka myyntikojua oli satamäärin, myyntivalikoimaa oli yllättävän vähänlaisesti. Tuntui, että 85% kojuista kauppasi valkosipulituotteita, sinappia, paistettuja muikkuja tai Latvialaista kilohailia. Eikö tosiaan Suomen luonto tarjoa mitään muuta? Yhdistyneen euroopan vuoksiko kalasäilykekin pitää hakea Baltiasta?

Toisin kuin Kauhajoen markkinoilla, täältä puuttui se jokin "yksi ylitse muiden" - juttu. Muikut oli toki varsin suunmyötäisiä ja hevosmakkara teki pollevainajalle kunniaa, mutta mitään naurisleivän kaltaista tajunnan poksauttajaa ei löytynyt.
Tilat toimi Jyväskylässä huomattavasti paremmin kuin Kauhajoella, mutta myyjät taisivat markkinoiden alla keskittyä enemmän Big Brotherin häätöäänestykseen, kuin myyntirepertuaarin kasaamiseen ja se on varsin sääli. Jos jokin asia markkinoilla pitää nostaa ylitse muiden, se oli katos, jossa wanhoihin kenttäharmaisiin pukeutuneet herrasmiehet möivät hernessoppaa, lättyjä ja nokipannusoroppia. Aivan mahtava ajatus! Tällaista lisää.

Odotukset markkinoiden suhteen täyttyi siinä mielessä, että sain markkinoilta valkosipuli- chilimurskan, joka jäi ostamatta Kauhajoelta. Muuten tarjonta jäi harmittamaan, kuin reikä upouusien mokkasiinien pohjassa.

1 kommentti:

  1. Täysin samaa mieltä. Tapahtuma oli hajuton ja mauton. Tummeli kuitenkin lähettää märkiä kielaisuja sille kauppiaalle, joka tarjosi laitumien uljattarella kaupantekijöiksi kasan lörtsyjä. Hip hei :)

    VastaaPoista