lauantai 21. marraskuuta 2009

Ei nähdä nälkää lauantaina


Eräs tärkeä viisaudenjyvänen, minkä tuohipuntti toi lapsuudenkodistaan mukanaan on se, että lauantaisaunan jälkeen pitää olla tarjolla paljon kaikkia herkullisia naposteltavia. Ei sitä jaksa saunanraikkaana napakymppiä katsella, ellei tarjolla ole hyvää evästä!

Näitä perinteitä kunnioittaen tuli laitettua jos jonkinlaista pikku nutustettavaa lautasen reunalle ja tuloshan on monipuolisempi kuin tahti alokkaiden marssilla. Osittain turvauduin kaupan valmiisiin tuotteisiin, mutta sallittakoon se tällä kertaa.

Salaatti koostui romaine-salladesta, kirsikkatommootista, kurkusta ja herneksen versoista. Salaatti näön vuoksi lautasen reunalle ja sitten siirrytään pääasiaan! Naudanlihapullat saivat nauttia morttelissa jauhetun jeeran ja chimichurri-seoksen hellästä syleilystä ja voikilon ihmeitä tekevästä voimasta. Kanansuikaleiset tekivät sinunkaupat Zoisen suolasekotteen kanssa joka valmistetaan laittamalla atlantin merisuolaa, jeeransiemeniä, kuivattua chiliä ja chipotlea mortteliin ja sitten vaan survotaan kuin äkänen mummo nisutaikinaa. Kun kanat ovat kypsiä, joukkoon löpsäytetään reilusti Buffalo wings-soosia tai jotain muuta käypästä kanansiipisoossia.

Salaatin, kanojen ja lihaympyröiden seuraksi rehellistä uunimakkaraa, kaupan juurespihviä ja kevätkäärylestä ja juustokuutioita. Kurkkua kostutin Hartwallin gourmet tummalla ruokaoluella joka sopi tehtäväänsä kuin vessapaperinpätkä kalossin pohjaan.

Kyllä näiden eväiden avulla malttaa rötkähtää soffanperälle lauantai-illan laatuohjelmistoa seuraamaan.

2 kommenttia:

  1. Zoisella näyttää olevan nälkä harvasepäivä. vai reenaatko Itsenäisyyspäivää varten, että pääsee ikään kuin hikeen? minä olin taas hätänen. Tallinnan toreilta tuli ostettua erilaisia makkaroita, juustoa ja lihoja. kumminkin hätäpäissään tungin kaikki jo naamaan. niistä ois saanu mukavan jutun aikaiseksi, mutta kuvat pelkistä käärepapereista ei varmaan piisaa. joku aiempi eväs oli jo kuulemma puoliksi syöty, ennen ku oli maltettu ottaa kuva...

    VastaaPoista
  2. nälkäinen mieshän tuo on. Mutta kasvava nuori tarvitsee energiaa ja kasvua se on leveyskasvukin tai sitten sillä on massakausi menossa!?

    VastaaPoista