Männä pyhänä tuli laitettua lohta pöytään. 'Lindin' kauppias oli käynyt oikein Norjanmerellä asti ongella ja repinyt paatillisen särvintä kyytiin. Sen verran hyvännäköinen kimpale oli, että ajattelin ensimmäistä kertaa valmistaa lohesta evään. Mitään elämää suurempaa en alkanut väsäämään, kun kuntokin vaillinainen edellisyön haukottelun seurauksena. Valmistelut alkoivat jo lauantaina suolauksen merkeissä. Suolat niskaan: päälle, alle, sivuille, väliin, joka paikkaan ja yöksi jemmaan jääkaappiin.
Aamulla lätkäsin vuokaan. kermaa, mustapippuria ja ruohosipulia kylykeen. Uuniin folion kanssa 200ºC/30min. Eipä se muuta tarvinnutkaan. Kiikutin herkun porukoille ja kaupansa teki! Suolaus onnistui kyllä nappiin(normaalin ihmisen näkökulmasta). Eipä tuosta jäänyt oikein kaipaamaan mitään. Helppoa kuin ähtärinrantalaisten mollaaminen. Suosittelen :-)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti